Beugelclub O.V.U.



Laatste updates:

18-04 - Verslag senioren
12-04 - Verslag senioren
10-04 - Verslag senioren
08-04 - Verslag senioren
06-04 - Verslag senioren


Contactloos pinnen logo

Bezoekers:
Vandaag: 850
Gisteren: 904
Totaal: 692095


Nieuws


15-01-2018

NK 2018.

BEUGELEN

In eigen Beugelhoes is Johan op zijn best

En dat is nummer veertien! Johan Verest is gistermiddag wederom Nederlands kampioen beugelen geworden. De torenhoge favoriet deed wat hij moest doen: winnen van Marco Caris.

HELDEN

DOOR TIM COX

Driemaal is scheepsrecht. Zeker voor Johan Verest. Hij wint dan wel zijn veertiende titel, maar in 2012 én 2013 zag hij die aan zijn neus voorbij gaan. Wie de boosdoener was die hem van twee titels afhield? Niemand minder dan Marco Caris, de tegenstander in de finale van gistermiddag. Maar nu won Verest wel van de beugelaar van Ons Genoegen uit Ell. „Het lukte Marco voorheen maar niet om te winnen van mij. En toen plots wel. Ook nog eens twee jaar achter elkaar”, keek Verest even terug in de tijd. „Maar we beugelen al dertig jaar samen en zijn elkaar al zo vaak tegen gekomen, dan denk je echt niet aan de partijen die je tegen elkaar gespeeld hebt.” Toch nam Verest gistermiddag een soort van revanche voor die twee misgelopen titels. De 45-jarige Brabander was de sterkste in de spannende finale van de Lotto-ereklasse: 30-26. „Hoe vaak ben je nu al achter elkaar Nederlands kampioen geworden? Iets te vaak”, grapte Caris richting Verest, die zijn vierde nationale titel op rij behaalde. De geboren Brabander deed voor de 28e keer mee aan het Nederlands kampioenschap. Precies de helft daarvan won hij dus. „Ik wist het zelf niet, maar ze hebben me wijsgemaakt dat ik nu één op twee loop”, vertelde de bescheiden winnaar. Het Nederlands Kampioenschap werd dit jaar gespeeld in het Beugelhoes in Helden, de thuisbasis van HBC én Verest. Daar haalde hij zelf veel voordeel uit, al had hij het toch lastig tegen viervoudig kampioen Caris. De beugelaar uit Ell is een echte angstgegner van de veertienvoudig wereldkampioen. Dertig jaar geleden was dat wel anders. „Toen had ik te veel respect voor hem”, meent Caris. „Gelukkig is dat nu iets minder. We kennen elkaar heel goed en zijn de beste vrienden. Dus volgend jaar proberen we het gewoon weer om in de finale te komen. Al wordt het misschien wel een beetje eentonig voor de rest...” Daar heeft de verliezend finalist een punt. Van de laatste zeven titels wonnen Verest en Caris er immers samen zes.

Omdat onze bron, dagblad “de Limburger” van maandag 15 januari 2018, zoals wel vaker, geen aandacht aan de lagere klassen besteedt geven wij onderstaand een overzicht van de uitslagen van alle klassen die we vonden op http://www.beugelen.nl/nk-persoonlijk/2018/finales de officiële website van de Nederlandse BeugelBond (NBB).

Halve finales

 

 

 

 

 

Lotto-Ereklasse 1

Hem Hendrix

Maasbree

Marco  Caris

Ell

 26-30

2e  Klasse 1

Lars  Mooren

Hegelsom

Peter vd Eertwegh

Ell

 30-24

1e klasse 1

Ben  Vissers

Tegelen

Sander  Maassen

Helden

 30-16

4e klasse 1

Kevin Daems

Meijel

Mart Hendrix

Maasbree

 30-18

Lotto-Ereklasse 2

Wiel Mennen

Ell

Johan Verest

Helden

 24-30

2e  Klasse 2

Gui Sonnemans

Maasbree

Ralf Beurskens

Grefrath

26-30

1e klasse 2

Roy  Geurts

Baarlo

Ivo  Holthuijsen

Tegelen

28-30

4e klasse 2

Rob vd Ven

Tegelen

Jan Hovens

Tegelen

28-30 

3e klasse 1

Peter  Peeters

Maasbree

Wiel  Janssen

Meijel

28-30

3e klasse 2

Sjef  Mans

Stramproy

Carola  Janssen

Grathem

28-30

finales

 

 

 

 

 

5e klasse

Geert  Beurskens

Helden

Sjaak  Verbong

Maasbree

 30-24

4e klasse

Kevin Daems

Meijel

Jan Hovens

Tegelen

 14-30

3e klasse

Wiel Janssen

Meijel

Carola Janssen

Grathem

 20-30

2e klasse

Lars Mooren 

Hegelsom

Ralf Beurskens

Grefrafh

 22-30

1e klasse

Ben Vissers

Tegelen

Ivo Holthuysen

Tegelen

 30-28

Lotto-Ereklasse

Marco Caris

 Ell

Johan Verest

Helden

 26-30



This site is developed and copyright © 2024 by Hans Peeters - all rights are reserved - disclaimer - privacy policy