Beugelclub O.V.U.Laatste updates:

01-05 - Nieuws
02-04 - Nieuws
25-03 - Sponsor
28-02 - Nieuws
01-02 - Nieuws


Bezoekers:
Vandaag: 26
Gisteren: 32
Totaal: 389994


Nieuws


13-11-2018

"De Limburger" dinsdag 13 november 2018

NA DE DOUCHE Consternatie in Neer vrijdagavond. Daar maakte het hele dorp zich klaar voor de beugeltopper tussen Neer en Tegelen op baan ‘Haammaeker’. Daar kan het spoken, zo bleek. De ijzersterk geachte beugel begaf het tijdens de warming-up. Dus verplaatste het hele circus zich naar Tegelen, waar Neer de titelconcurrent in het hol van de leeuw met 3-2 versloeg.

1.Zo werd een thuiswedstrijd ineens twintig kilometer verderop gespeeld, in het kolkende Ôs Sjpeulplaats. Daar is het van oudsher bibberen geblazen, nietwaar Erik Versteegen? „Uit of thuis, dat maakt zeker verschil. Je eigen baan ken je immers beter. Wanden geven overal anders mee.”
2.In het voetbal wordt wel eens een middenstip gejat. Gezien het hier om een topper ging: was er sprake van sabotage? „Nee, dit was pure overmacht. Hier zat helemaal niemand op te wachten. Er was namelijk ook een cameraploeg van de lokale omroep, die een speler van Tegelen volgde, voor niets naar Neer gereden. Onze supporters konden naar huis. En wij naar Tegelen, zo laat nog.”
3.Neem ons even mee naar dat vreselijke moment. Lijkt me de nachtmerrie voor iedere beugelaar... „Dit gebeurt niet vaak. Bij ons is het zelfs nog nooit voorgekomen. Bedenk dat er veel spanning staat op zo’n beugel. Steeds als er een bol tegenaan komt, ontstaan er haarscheurtjes. Op een gegeven moment begeeft-ie het.”
4.Kwestie van uitgraven, een nieuwe plaatsen en lekker doorspelen, zou je zeggen! „Er is meteen een reserve-exemplaar gehaald. Maar de oude verwijderen ging zo gemakkelijk niet. We moesten er eerst een stuk op lassen, zodat we ’m uit de leem konden trekken. Die hele operatie - inclusief het zoeken van een lasapparaat - kostte wat tijd.”
5.Te lang, volgens het ongeduldige Tegelen. „Die wilden niet wachten, dat klopt. En dus besloten we de competitieleider te bellen en te vragen of we de wedstrijd mochten omdraaien.”
6.En die vond dat die omzetting wel door de beugel kon? „Eigenlijk niet, maar hij snapte uiteindelijk ook wel dat niemand zin had om op maandag of dinsdag de wedstrijd in te halen.”
7.Het juiste besluit, zo bleek. De overwinning was klinkend als een bol die tegen de beugel ketst! „Het waren lange partijen. Normaal zijn we tegen elven klaar, nu pas na middernacht. Al had dat ook met de verplaatsing naar Tegelen te maken. Tegelen is gewoon een goede tegenstander. De laatste jaren zijn zij in de competitie samen met Helden onze grootste concurrent voor het kampioenschap. Ook nu was het lastig, maar we sleepten er toch een 2-3 overwinning uit.”

SPORT SENIOR

Piet leidt tegenstanders om de tuin
Overal in Limburg, van noord tot zuid, zijn dagelijks de hallen en velden gevuld met jeugdige én oudere sporters. Kinderen die dromen van een grote carrière, senioren die genieten van hun passie. Elke week brengt De Limburger een junior of senior in beeld. Vandaag: Piet Geurts (68).
DOOR SVEN POELS
Beugelbaan van de Flatsers in Baarlo, vrijdagavond 20.25 uur. Piet Geurts (68) van de thuisclub ‘schept’ de 3,8 kilo zware bol in de partij tegen Hay Jacobs van O.V.U. Kessel. Daar is meer handigheid en berekening voor nodig dan domme kracht, aldus de ervaren beugelaar. „Tactisch spelen is de clou van deze sport”, weet hij na een kleine 35 jaar. „De tegenstander zo slim mogelijk om de tuin leiden.” Deze keer lukt hem dat bíjna. Na een achterstand van zes punten dwingt de sluwe vos zijn tegenspeler tot het nemen van risico, waardoor het tegen het einde toch nog gelijk wordt. Het mag niet baten, want de partij gaat met het kleinst mogelijke verschil verloren: 28-30. Piet kan echter goed leven met het verlies. „Na de wedstrijd hebben we nog twee uur bij elkaar gezeten en een paar pilsjes gedronken. We doen het voor het spel én het plezier.”This site is developed and copyright © 2021 by Hans Peeters - all rights are reserved - disclaimer - privacy policy