Beugelclub O.V.U.Laatste updates:

14-10 - Nieuws
13-10 - Verslag senioren
12-10 - Verslag senioren
11-10 - Verslag senioren
09-10 - Barrooster


Bezoekers:
Vandaag: 82
Gisteren: 104
Totaal: 342122


Jaarverslagen koppeltoernooi


Hier staan de jaarverslagen van koppeltoernooien. Voor verslagen uit het verleden selecteert u hieronder het jaar.

Verslag 2018

 

Verslag dag 1

Verslag dag 2

Uitslagen Poule A

Uitslagen Poule B

Uitslagen Poule C

Verslag 2e Kerstdag

Dag 1: 9-12-18

Aangezien we dit jaar precies tussen de aantallen zaten om te kunnen kiezen om met 3 of met 4 poules te starten en we de laatste jaren mooi binnen de tijd zaten hebben we er dit jaar voor gekozen om met 1 poule minder te starten en iets meer wedstrijden per poule te spelen en jullie raden het natuurlijk al het liep gigantisch uit en daarom zullen we de volgende ronde iets meer van de lege baan gaan gebruiken om zo meer op schema te blijven.Het was gezellig druk en het geëxperimenteer om met verschoven tijden te gaan werken pakte zeker niet verkeerd uit.Ook was het natuurlijk extra leuk dat er op de eerste dag al een paar echte familieclashes waren dat verhoogt de spelvreugde alleen maar.

Poule A

Omdat hier niet alle wedstrijden werden gespeeld door de tijdsdruk zijn hier nogal scheve verhoudingen maar het is wel duidelijk dat de favorieten zich niet verbergen en al aan kop staan.

Sandra/Erik met 3 uit 3 en Sjors/Kim met 2 uit2 nemen al stevig de leiding en Piet/Peter en Jac/Petra volgen met ieder 1 punt maar Piet speelde 1 wedstrijd minder, de koppels Herman/Jan en Ton/ Angela hebben beide pas 1x gespeeld dus alles is hier nog mogelijk en na week 2 kan alles op zijn kop staan.

Poule B

Hier liep het een stuk beter met het schema uitspelen maar er waren koppels bij die zoveel plezier hadden dat ze zich in de speeltuin waanden en er niet meer aan dachten dat er nog meer koppels de baan op moesten, een wedstrijd van een uur is zelfs voor dit toernooi belachelijk lang en ik denk zelfs bijna ongekend.

Verassend aan kop met 3 uit 3 gaan hier het koppel Tanay/Ruud en de nummer 2 is onze jonge dame Leenders Saskia en Joep met 2 uit 3, de koppels Jos/Goldie , Jac Sr,/Maat en Maikel/Coy hebben ieder 1 uit 2 en het koppel Peter/Rik nog 0 maar dat kan na de 2e speeldag ook zomaar anders zijn want het is nog lang niet uit.

Poule C

Omdat dit de grootste groep was moest alles uitgespeeld worden en aangezien ze al een half uur later begonnen dan gepland liep het uit tot na tienen en daar moet dus door de organisatie zich op gaan beraden hoe dit in het vervolg te voorkomen.

Met recht een stevige groep te noemen waarin bijna iedereen van elkaar kan winnen en er dus ook enkele verassende uitslagen te vinden waren. Koploper hier zijn Eric/Harold met 3 uit 3 en gezien het feit dat Eric redelijk immobiel is erg knap met de volle winst tot nu toe, zij worden op de hielen gezeten door 3 koppels met 2 punten uit 3 Sjra/Juul , Bas/ Daphne en Roel/Willem en direct daarna nog 3 koppels met 1 punt uit 3 nl Jan/Jos , John/Bart en Hay/Bart en helaas kunnen Wendy/Kelsey nog geen punten bijschrijven in dit geweld.

De eerste 2 uit iedere poule gaan direct door en alle nummers 3 gaan ring beugelen voor de laatste 2 kwartfinales dus het is echt nog lang niet beslist en het zou mij niet verwonderen als er op 2e kerstdag nog diverse verassingen uit de koker komen maar het belangrijkste blijft toch dat we er plezier aan beleven en dat het maar een spelletje is, hartstikke mooi en winnen is een goed streven maar als we niet gelachen hebben met zijn allen hebben we niets gehad dus doe jezelf een plezier en kom om jezelf eens goed te amuseren in ons thuis dan zijn wij daar als vereniging ook goed bij gebaat

Terug omhoog

Verslag 16-12-18

Na een zeer hectisch weekend mochten we aan onze 2e speeldag beginnen en de sfeer was natuurlijk niet zo als we het normaal gewend zijn maar door het goede nieuws dat alles toch nog op zijn pootjes terecht is gekomen kon het feest los branden.

2 spelers al op voorhand weg en een zeer last minute afmelding zorgden voor extra werk voor de organisatie die het hele schema nog moest omgooien en ook deze week nog veel werk krijgt met het ontknopen van de laatste eindjes en als iemand dan iets langer moet wachten op zijn wedstrijd dan zij het zo, een beetje begrip in deze tijd voor de moeilijke organisatie van het toernooi mag in mijn ogen toch echt wel lijkt me.

 

Poule A wordt duidelijk gedomineerd door 3 teams waarvan Piet/Peter en Sjors/Kim met 4 punten aan kop staan en op de voet worden gevolg door Sandra/Erik met 3 waarbij wel gezegd moet worden dat Piet een punt heeft gehaald tegen Ton/Angela en bij terugtrekking uit het toernooi vervallen alle uitslagen.

Ook het koppel Herman/Jan maken nog kans op 3 punten als ze alle inhaal wedstrijden winnen dus er staat nog wat op het spel 2e kerstdag.

 

In poule B ligt alles nog vrij open en gaat het mooi tegen elkaar op, de koppels Jac Sr./Maat en Saskia/Joep gaan aan kop met 3 punten maar worden op de hielen gezeten door Jos/Goldie, Pubbe/Rik en Maikel/Coy met ieder 2 punten en als Tanay alsnog besluit om ook nog mee te doen begint deze ook nog met 3 punten dus wie hier door gaat is nog maar de vraag maar de 2 koplopers treffen elkaar op de laatste speeldag dus dat is al een mooie loting.

 

In poule C is de winnaar al bekend met 7 overwinningen gaan Eric/Harold aan kop en zij worden gevolgd door 3 teams met ieder 4 punten Jan/Jos , Sjra/Juul en Roel/Willem en ook hier staat dus op 2e kerstdag een mooi duel op de lijst met Jan/Jos en Roel/Willem, niet alleen een familie treffen met Jos en Willem Kruijk maar ook een plaats in de kwartfinale en aangezien vader en zoon niet voor elkaar onder willen doen verwacht ik daar ook een mooie clash maar ook Sjra/Juul zullen dus nog aan de bak moeten aangezien een van de twee teams die gelijk met hun staan dus zeker 1 punt haalt.

Bij gelijke stand in de poule gaan we ring beugelen voor wie er doorgaat en ook de nummers 3 mogen onderling gaan uitvechten welke 2 teams doorgaan naar de kwartfinale.

Volop plezier en spanning dus ik zou zeggen op 2e kerstdag en ik wil jullie dan ook aanraden om tijdig aanwezig te zijn voor de ontknoping van ons mooie toernooi.

Ook dit jaar hebben we weer gezorgd voor een tombola met mooie prijzen die voor de finale wordt verloot.

Terug omhoog

Uitslagen PouleA

Terug omhoog

Uitslagen PouleB

Terug omhoog

Uitslagen PouleC

 

Verslag 2e Kerstdag:

Op deze 2e kerstdag moesten er nog in diverse poules enkele beslissingen vallen, omdat Herman en Jan door ziekte nog een viertal wedstrijden moesten spelen was in poule A nog alles open maar daar maakten Sjors en Kim heel snel een einde aan door het duo Herman/jan te verslaan en plaatsten zij zich als poulewinnaar op de eerste plaats, Piet /Peter plaatsten zich ook direct als tweede en het duo Sandra/Eric mocht proberen een plaats in de kwartfinale veilig te stellen tegen de andere nummers drie van poule B en C.

In poule B plaatsten Saskia en Joep zich door in een rechtsreeks duel zich te ontdoen van Jac/Maat die daardoor dan ook direct veroordeeld werden om met Jos/Goldie te gaan ringbeugelen voor plaats 2(rechtstreeks kwartfinale) en plaats 3 (ringbeugelen met andere nrs.3), deze strijd werd gewonnen door Jos/Goldie en daardoor was hier ook alles bekend.

In poule C was de winnaar al bekend omdat het duo Eric/Harold al hun wedstrijden hadden gewonnen maar voor de volgende 2 wedstrijden was het nog volop spanning en was de laatste ronde doorslaggevend, het duo Roel/Willem en Jan/Jos konden zich beide nog plaatsen en mochten het met elkaar uitvechten met een duidelijke overwinning voor de jongelingen oftewel de zoon won van de vader en ook Sjra/Juul konden zich nog plaatsen met een overwinning en deden dat ook door te winnen van Bas/Daphne.

Ook hier weer 2 teams gelijk en wederom ringbeugelen voor plaats 2 en 3 en de winnaar van dat onderonsje waren Roel/Willem met rechtstreekse plaatsing voor de kwartfinale.

Voor de laatste 2 plaatsen mochten alle drie de nrs. 3 uit de poule het gaan uitvechten nl. Sandra/Erik , Jac/Maat en Sjra/Juul en in dit zenuwenspel ging de 1e ronde gelijk uit door een mooie gelijkmakende beurt van Juul die zijn zenuwen goed onder controle hield maar in de tweede ronde viel dit duo uit en waren de kwartfinales bekend.

Saskia/Joep – Jos/Goldie 22-30

Waar Jos en Goldie zich nog lieten verrassen in de poule werden Saskia en Joep nu gedecideerd aan de kant gezet met 22-30, in deze fase begint de ervaring ook mee te tellen maar Saskia is jong genoeg om nog jaren mee te kunnen dus ik verwacht haar in de komende jaren nog wel eens terug te zien in de kwartfinale.

Sjors/Kim – Piet /Peter 30-28

In de poule verloren Piet/Peter nog duidelijk met 30-18 maar nu hadden ze nog een kans op de overwinning maar ze redden het net niet en ook hier telt dat de zenuwen onder bedwang moeten worden gehouden en dat lukte bij Sjors/Kim net iets beter.

Sandra/Erik – Roel/Willem 22-30

Duidelijke overwinning voor Roel/Willem die beiden sterk speelden en weer rijst de vraag wanneer gaat het koppel Sandra/Erik eens verder doordringen in het toernooi? Beide goede spelers maar op de een of andere manier gaat het op het op het laatst altijd ergens mis, misschien verrassen ze ons in het nieuwe jaar en moet ik mijn commentaar aanpassen!

Eric/Harold – Jac/Maat 30-26

Eric en Harold denderen gewoon door in het toernooi en zetten Jac/Maat aan de kant in een mooie wedstrijd en maken zich op voor de halve finale ,8 van de 8 gewonnen waar gaat dat eindigen?

Jos/Goldie – Sjors/Kim 24-30

Als duo zijn Sjors en Kim erg sterk en dat zie je dan ook in de uitslagen, ze maken niet veel fouten en daar moet je direct van profiteren of je bent gewoon te laat en dat gebeurde in deze wedstrijd dan ook, eenmaal op voorsprong zijn ze bijna niet meer in te halen en wat Jos en Goldie ook probeerden de 30 kwam niet in zicht voor hun en daarmee was de eerste finalist bekend.

Roel/Willem – Eric/Harold 30-22

Daar was hij dan de eerste nederlaag voor Eric/Harold, ook hier weer een leuke wedstrijd boordevol spanning en dan is het toch leuk om te zien hoe de niet-beugelaars daar mee omgaan en hoe de fouten worden afgestraft, Eric en Roel zijn beide tactisch sterke beugelaars maar zijn nu ook afhankelijk van de partners hoe die hun opdrachten uitvoeren en dat was doorslaggevend nu.

Finale Sjors/Kim – Roel/Willem 30-28

Een van de spannendste finales van de afgelopen jaren waarin beide teams niets voor elkaar onderdeden, 2 totaal verschillende duo’s Sjors/Kim zijn beide goede beugelaars en Roel/Willem zijn het tegenovergestelde daarvan Roel een van de beste uit onze vereniging en Willem een echte leek die wel zeer goed speelde en liet zien dat balgevoel hem absoluut niet vreemd is.

Uiteindelijk wordt de wedstrijd beslist op een feit wat in het bovenstaande al wordt aangeduid, Willem kan de wedstrijd beslissen op 28 gelijk en blijft net in de ring hangen en dan ook maar net en Kim mag nu slaan maar ook deze bol was zeer moeilijk en ik ben er bijna zeker van dat niemand van de andere leken deze bol kon slaan maar met de ervaring en precisie van Kim lukte het net wel en dat maakt waarom dat zij dit jaar de kampioenen zijn, samen precies sterk genoeg om te winnen en daarom feliciteren wij Sjors en Kim dan ook met dit mooi kampioenschap van ons kerstkoppeltoernooi 2018.

Net als in de andere jaren kan ik nu alleen nog maar onze sponsors bedanken voor de mooie prijzen die ons geschonken worden voor de tombola, ik ben ervan overtuigd dat ieder jaar een hoop mensen bij hun op de stoep staan die het normaal vinden dat er wat geschonken wordt maar wij zijn uitermate tevreden en beseffen best dat we geluk hebben dat onze club zo wordt geholpen en hopen dat dit ook nog in de komende jaren zo blijft en ook iedereen die ons bezocht heeft in deze 3 dagen bedankt voor een mooi en gezellig toernooi, tot volgend jaar.

@page { margin: 0.79in } p { margin-bottom: 0.1in; direction: ltr; line-height: 115%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2 }

 

Finales:

Kwartfinale loten, de 3 nrs.1 niet tegen elkaar
A: 1-5 Saskia - Joep Jos - Goldie 22 30
B: 2-6 Sjors - Kim Piet - Peter 30 28
C: 3-7 Sandra - Erik Roel - Willem 22 30 
D: 4-8 Eric - Harold Jac - Matt 30 26
Halve Finale:
 HF1: Jos - Goldie Sjors - Kim  24 30 
 HF2:  Roel - Willem  Eric - Harold  30 22 
Tombola
Finale
   Sjors - Kim  Roel - Willem  30 28 

Terug omhoog

Finale 2018

Direct na de finale: Met op de achtergrond de finalisten en de toernooileider sluit de voorzitter het toernooi editie 2018 af met een slotwoord.

Saillant detail: de finalisten staan precies in omgekeerde volgorde als in de finaleuitslag hierboven.

Op deze 2e kerstdag moesten er nog in diverse poules enkele beslissingen vallen, omdat Herman en Jan door ziekte nog een viertal wedstrijden moesten spelen was in poule A nog alles open maar daar maakten Sjors en Kim heel snel een einde aan door het duo Herman/jan te verslaan en plaatsten zij zich als poule winnaar op de eerste plaats, Piet /Peter plaatsten zich ook direct als tweede en het duo Sandra/Eric mochten proberen een plaats in de kwartfinale veilig te stellen tegen de andere nummer drie van poule B en C.

In poule B plaatsten Saskia en Joep zich door in een rechtsreeks duel zich te ontdoen van Jac/Maat die daardoor dan ook direct veroordeeld werden om met Jos/Goldie te gaan ringbeugelen voor plaats 2(rechtstreeks kwartfinale) en plaats 3 (ringbeugelen met andere nrs.3), deze strijd werd gewonnen door Jos/Goldie en daardoor was hier ook alles bekend.

In poule C was de winnaar al bekend omdat het duo Eric/Harold al hun wedstrijden hadden gewonnen maar voor de volgende 2 wedstrijden was het nog volop spanning en was de laatste ronde doorslag gevend, het duo Roel/Willem en Jan/Jos konden zich beide nog plaatsen en mochten het met elkaar uitvechten met een duidelijke overwinning voor de jongelingen oftewel de zoon won van de vader en ook Sjra/Juul konden zich nog plaatsen met een overwinning en deden dat ook door te winnen van Bas/Daphne.

Ook hier weer 2 teams gelijk en wederom ringbeugelen voor plaats 2 en 3 en de winnaar van dat onderonsje waren Roel/Willem met rechtstreekse plaatsing voor de kwartfinale.

Voor de laatste 2 plaatsen mochten alle drie de nrs. 3 uit de poule het gaan uitvechten nl. Sandra/Erik , Jac/Maat en Sjra/Juul en in dit zenuwenspel ging de 1e ronde gelijk uit door een mooie gelijkmakende beurt van Juul die zijn zenuwen goed onder controle hield maar in de tweede ronde viel dit duo uit en waren de kwartfinales bekend.

Saskia/Joep – Jos/Goldie 22-30

Waar Jos en Goldie zich nog lieten verassen in de poule werden Saskia en Joep nu gedecideerd aan de kant gezet met 22-30, in deze fase begint de ervaring ook mee te tellen maar Saskia is nog jong genoeg om nog jaren mee te kunnen dus ik verwacht haar in de komende jaren nog wel eens terug te zien in de kwartfinale.

Sjors/Kim – Piet /Peter 30-28

In de poule verloren Piet/Peter nog duidelijk met 30-18 maar nu hadden ze nog een kans op de overwinning maar redden het net niet en ook hier telt dat de zenuwen onder bedwang moeten worden gehouden en dat lukte bij Sjors/Kim net iets beter.

Sandra/Erik – Roel/Willem 22-30

Duidelijke overwinning voor Roel/Willem die beiden sterk speelden en weer rijst de vraag wanneer gaat het koppel Sandra/Erik eens verder doordringen in het toernooi? Beide goede spelers maar op de een of andere manier gaat het op het op het laatst altijd ergens mis, misschien verassen ze ons in het nieuwe jaar en moet ik mijn commentaar aanpassen!

Eric/Harold – Jac/Maat 30-26

Eric en Harold denderen gewoon door in het toernooi en zetten Jac/Maat aan de kant in een mooie wedstrijd en maken zich op voor de halve finale ,8 van de 8 gewonnen waar gaat dat eindigen?

Jos/Goldie – Sjors/Kim 24-30

Als duo zijn Sjors en Kim erg sterk en dat zie je dan ook in de uitslagen, ze maken niet veel fouten en daar moet je direct van profiteren of je bent gewoon te laat en dat gebeurde in deze wedstrijd dan ook, eenmaal op voorsprong zijn ze bijna niet meer in te halen en wat Jos en Goldie ook probeerden de 30 kwam niet in zicht voor hun en daarmee was de eerste finalist bekend.

Roel/Willem – Eric/Harold 30-22

Daar was hij dan de eerste nederlaag voor Eric/Harold, ook hier weer een leuke wedstrijd boordevol spanning en dan is het toch leuk om te zien hoe de niet beugelaars daar mee omgaan en hoe de fouten worden afgestraft, Eric en Roel zijn beide tactisch sterke beugelaars maar zijn nu ook afhankelijk van de partners hoe die hun opdrachten uitvoeren en dat was doorslaggevend nu.

Finale Sjors/Kim – Roel/Willem 30-28

Een van de spannendste finales van de afgelopen jaren waarin beide teams niets voor elkaar onderdeden, 2 totaal verschillende duo’s Sjors/Kim zijn beide goede beugelaars en Roel/Willem zijn het tegenovergestelde daarvan Roel een van de beste uit onze vereniging en Willem een echte leek die wel zeer goed speelde en liet zien dat balgevoel hem absoluut niet vreemd is.

Uiteindelijk wordt de wedstrijd beslist op een feit wat in het bovenstaande al wordt aangeduid, Willem kan de wedstrijd beslissen op 28 gelijk en blijft net in de ring hangen en dan ook maar net en Kim mag nu slaan maar ook deze bol was zeer moeilijk en ik ben er bijna zeker van dat niemand van de andere leken deze bol kon slaan maar met de ervaring en precisie van Kim lukte het net wel en dat maakt waarom dat zij dit jaar de kampioenen zijn, samen precies sterk genoeg om te winnen en daarom feliciteren wij Sjors en Kim dan ook met dit mooi kampioenschap van ons kerst koppel toernooi 2018.

Net als in de andere jaren kan ik nu alleen nog maar onze sponsors bedanken voor de mooie prijzen die ons geschonken worden voor de tombola, ik ben ervan overtuigd dat ieder jaar een hoop mensen bij hun op de stoep staan die het normaal vinden dat er wat geschonken wordt maar wij zijn uitermate tevreden en beseffen best dat we geluk hebben dat onze club zo wordt geholpen en hopen dat dit ook nog in de komende jaren zo blijft en ook iedereen die ons bezocht heeft in deze 3 dagen bedankt voor een mooi en gezellig toernooi, tot volgend jaar.

 

This site is developed and copyright © 2019 by Hans Peeters - all rights are reserved - disclaimer - privacy policy